Suruç

Kültür-Sanat 08.08.2021 - 18:39, Güncelleme: 08.08.2021 - 18:46
 

Suruç

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi hakkında tarihi ve gezilecek yerlerin derlendiği bir haber yazısı
Suruç Şanlıurfa’nın bilindik ilçeleri arasında Suruç yapısı itibariyle dikkat çekiyor. Şanlıurfa merkeze 46 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye şehir merkezinden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlamak mümkündür. İlçede özellikle Mürşit sınır kapısı bulunduğundan Suriye’ye gidiş ve gelişler bu sınır kapısı tarafından sağlanabilmektedir. Karasal iklim koşullarının hakim olduğu ilçede ekonomi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Aynı zamanda Şanlıurfa Hipodromu’nda yarışan atların beslenme ve bakımları da ilçede yaygın olarak yapılmaktadır. Az sayıda da olsa Antep Fıstığı yetiştiriciliği de yine ilçede yapılmaktadır. Suruç tarihi itibariyle milattan önce devirlere dayanmaktadır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapabilmiştir. 1923 yılında ilçe statüsüne kavuşan Suruç’a bağlı olarak da 83 köy bulunmaktadır. Özellikle Suriye’ye normal koşullarda giriş yapmak için ilçe kara yolu açısından kullanılmaktadır. Suruç yöresel yemekleri de Arap yemeklerinden oldukça etkilenmiştir ve ilk kez ziyaret edenler tarafından mutlaka denenmelidir. Bunun yanında külünce olarak bilinen peksimet farklı bir tat deneyimi olacaktır. Az şekerli ve sert yapıda olan gıda, ilçenin en sık bilinen yemekleri arasında bulunur. Çay gibi içecekler ile lezzetli bir tat vermektedir. Suruç’ta Gezilecek Yerler Suruç gezilecek yerler şu şekildedir; Ulu Cami; ilçe merkezinde yer almaktadır. Avlunun kuzey tarafında medreseyle beraber külliye görünümündedir. Düzgün şekilde yapılan kesme taşlardan, dikdörtgen formunda inşa edilmiştir. Camide herhangi bir süsleme olmamasına rağmen taş işçiliği hayranlık uyandırmayı başarmaktadır.
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi hakkında tarihi ve gezilecek yerlerin derlendiği bir haber yazısı

Suruç

Şanlıurfa’nın bilindik ilçeleri arasında Suruç yapısı itibariyle dikkat çekiyor. Şanlıurfa merkeze 46 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeye şehir merkezinden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlamak mümkündür. İlçede özellikle Mürşit sınır kapısı bulunduğundan Suriye’ye gidiş ve gelişler bu sınır kapısı tarafından sağlanabilmektedir.

Karasal iklim koşullarının hakim olduğu ilçede ekonomi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Aynı zamanda Şanlıurfa Hipodromu’nda yarışan atların beslenme ve bakımları da ilçede yaygın olarak yapılmaktadır. Az sayıda da olsa Antep Fıstığı yetiştiriciliği de yine ilçede yapılmaktadır.

Suruç tarihi itibariyle milattan önce devirlere dayanmaktadır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapabilmiştir. 1923 yılında ilçe statüsüne kavuşan Suruç’a bağlı olarak da 83 köy bulunmaktadır. Özellikle Suriye’ye normal koşullarda giriş yapmak için ilçe kara yolu açısından kullanılmaktadır. Suruç yöresel yemekleri de Arap yemeklerinden oldukça etkilenmiştir ve ilk kez ziyaret edenler tarafından mutlaka denenmelidir. Bunun yanında külünce olarak bilinen peksimet farklı bir tat deneyimi olacaktır. Az şekerli ve sert yapıda olan gıda, ilçenin en sık bilinen yemekleri arasında bulunur. Çay gibi içecekler ile lezzetli bir tat vermektedir.

Suruç’ta Gezilecek Yerler

Suruç gezilecek yerler şu şekildedir;

  • Ulu Cami; ilçe merkezinde yer almaktadır. Avlunun kuzey tarafında medreseyle beraber külliye görünümündedir. Düzgün şekilde yapılan kesme taşlardan, dikdörtgen formunda inşa edilmiştir. Camide herhangi bir süsleme olmamasına rağmen taş işçiliği hayranlık uyandırmayı başarmaktadır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve urfaguncel.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.