Siverek Karacadağ Ters Lale üretimi

Ekonomi 25.08.2021 - 17:49, Güncelleme: 25.08.2021 - 17:58
 

Siverek Karacadağ Ters Lale üretimi

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında bulunan ve 1919 rakıma sahip olan Karacadağ’da yetişen ters laleler görünümleri ile dikkat çekmektedir.
Karacadağ Ters Lale Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında bulunan ve 1919 rakıma sahip olan Karacadağ’da yetişen ters laleler görünümleri ile dikkat çekmektedir. Ağlayan gelinler olarak da bilinen Karacadağ ters lale her dönem açma zamanında turistlerin ilgisini çekmektedir. Bölgenin iklim şartları bakımından çiftçiler yıllık bazda 2 milyon lale üretimi yapmaktadır. Özellikle bölgede yaşayan aileler için önemli bir gelir kapısı olan Karacadağ ters laleler ilkbahar döneminde açmaya başlamaktadır. Buradaki laleler yurtdışına ithal edilmekte ve yoğun talep görmektedir. Hüznün sembolü olarak bilinen ters laleler, temel olarak lale familyasına mensuptur. Görünümü ile çeşitli efsanelere konu olmuştur. Dünya üzerinde ters lalelerin 165’e yakın türü bulunmaktadır. Karacadağ’da yetişen ters laleler en çok bilinen türler arasında yer almaktadır. Üretim alanında en az 1000 metre yükseklik gerektiren ters laleler, Karacadağ’daki uygun iklim koşulları açısından rahatlıkla yetişmektedir. Bol güneş görmeyi seven laleler için aynı zamanda çok sulu zemin de olmamalıdır. Bunun için de yüksekten akışı sağlamakta olan meyilli arazi gerekmektedir. Humuslu ve kumlu toprakları da sevdiği için ters lalelerin yetişmesi için Karacadağ uygun bir bölgedir. Efsanelere konu olan ters lale Hıristiyanlar için Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesi ve Hz. Meryem’in gözyaşlarını sembolize etmektedir. İslam coğrafyasında ise Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesine ağlayan çiçekleri sembolize etmektedir. Boynu bükük oluşu ters laleleri evrensel anlamda hüzün çiçeği kılmaktadır.
Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında bulunan ve 1919 rakıma sahip olan Karacadağ’da yetişen ters laleler görünümleri ile dikkat çekmektedir.

Karacadağ Ters Lale

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında bulunan ve 1919 rakıma sahip olan Karacadağ’da yetişen ters laleler görünümleri ile dikkat çekmektedir. Ağlayan gelinler olarak da bilinen Karacadağ ters lale her dönem açma zamanında turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bölgenin iklim şartları bakımından çiftçiler yıllık bazda 2 milyon lale üretimi yapmaktadır. Özellikle bölgede yaşayan aileler için önemli bir gelir kapısı olan Karacadağ ters laleler ilkbahar döneminde açmaya başlamaktadır. Buradaki laleler yurtdışına ithal edilmekte ve yoğun talep görmektedir.

Hüznün sembolü olarak bilinen ters laleler, temel olarak lale familyasına mensuptur. Görünümü ile çeşitli efsanelere konu olmuştur. Dünya üzerinde ters lalelerin 165’e yakın türü bulunmaktadır. Karacadağ’da yetişen ters laleler en çok bilinen türler arasında yer almaktadır.

Üretim alanında en az 1000 metre yükseklik gerektiren ters laleler, Karacadağ’daki uygun iklim koşulları açısından rahatlıkla yetişmektedir. Bol güneş görmeyi seven laleler için aynı zamanda çok sulu zemin de olmamalıdır. Bunun için de yüksekten akışı sağlamakta olan meyilli arazi gerekmektedir. Humuslu ve kumlu toprakları da sevdiği için ters lalelerin yetişmesi için Karacadağ uygun bir bölgedir.

Efsanelere konu olan ters lale Hıristiyanlar için Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesi ve Hz. Meryem’in gözyaşlarını sembolize etmektedir. İslam coğrafyasında ise Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in şehit edilmesine ağlayan çiçekleri sembolize etmektedir. Boynu bükük oluşu ters laleleri evrensel anlamda hüzün çiçeği kılmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve urfaguncel.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.