Ceylanpınar

Ekonomi 06.08.2021 - 17:40, Güncelleme: 06.08.2021 - 17:46
 

Ceylanpınar

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi hakında genel bilgiler ve gezilecek yerleri hakkında derlenen bir haber yazı dizisi
Ceylanpınar Ceylanpınar Şanlıurfa ilçeleri arasında en eski geçmişe dayanan ilçelerin başında gelmektedir. Ceylanpınar tarihi 5000 yıl kadar öncesine dayanmaktadır. Asuriler döneminden de bulgular elde edinilmiş olan ilçede tarih boyunca farklı medeniyetler ev sahipliği yapmıştır. Şanlıurfa merkeze yaklaşık olarak 141 km uzaklıkta bulunan ilçeye Viranşehir üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Osmanlı döneminde Suriye’de yer alan Resulayn ilçesine bağlı olan bölge Cumhuriyet ile Şanlıurfa’nın ilçeleri arasında yer almıştır. İlçenin ismindeki ceylan ifadesi bölgede ceylanların çok görülmesinden dolayı verilmiştir. 1982 yılından beri ilçe statüsünde bulunan ilçede 95 bine yakın kişi ikamet etmektedir. Suriye’ye yakın olan ilçede Arap kökenli Türk vatandaşları ve Suriye’den gelenler de oldukça fazla bulunmaktadır. Ceylanpınar Gezilecek Yerler Ceylanpınar gezilecek yerler açısından çok fazla imkân sunmaktadır. Ancak dünyanın en büyük çiftlikleri arasında yer alan Ceylanpınar Çiftliği ziyaret edilebilir. 1,7 milyon dekar büyüklüğe kurulu olan çiftliğin uzunluğu 60 km, genişliği ise 30 km’dir. Atatürk tarafından 1937 yılında kurulan çiftlik bölgenin gelişimine önemli katkı sunmuştur. Yöre topraklarının büyük kısmı çiftlik idaresine ait olmaktadır. Çiftlik kapsamında aynı zamanda hayvancılık da önemli yer tutmaktadır. Çiftlikte 1970’li yıllardan itibaren ceylan da üretilmeye başlanmıştır ve yaklaşık olarak 1500 çift ceylan halihazırda yaşamaktadır. Ceylan üretimi yapmak isteyenlere de çiftlik kapsamında ceylan satışları yapılmaktadır. Ceylanpınar Çiftliği yöredeki insanlara da önemli bir gelir kaynağı sağlamaktadır.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi hakında genel bilgiler ve gezilecek yerleri hakkında derlenen bir haber yazı dizisi

Ceylanpınar

Ceylanpınar Şanlıurfa ilçeleri arasında en eski geçmişe dayanan ilçelerin başında gelmektedir. Ceylanpınar tarihi 5000 yıl kadar öncesine dayanmaktadır. Asuriler döneminden de bulgular elde edinilmiş olan ilçede tarih boyunca farklı medeniyetler ev sahipliği yapmıştır.

Şanlıurfa merkeze yaklaşık olarak 141 km uzaklıkta bulunan ilçeye Viranşehir üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Osmanlı döneminde Suriye’de yer alan Resulayn ilçesine bağlı olan bölge Cumhuriyet ile Şanlıurfa’nın ilçeleri arasında yer almıştır. İlçenin ismindeki ceylan ifadesi bölgede ceylanların çok görülmesinden dolayı verilmiştir.

1982 yılından beri ilçe statüsünde bulunan ilçede 95 bine yakın kişi ikamet etmektedir. Suriye’ye yakın olan ilçede Arap kökenli Türk vatandaşları ve Suriye’den gelenler de oldukça fazla bulunmaktadır.

Ceylanpınar Gezilecek Yerler

Ceylanpınar gezilecek yerler açısından çok fazla imkân sunmaktadır. Ancak dünyanın en büyük çiftlikleri arasında yer alan Ceylanpınar Çiftliği ziyaret edilebilir. 1,7 milyon dekar büyüklüğe kurulu olan çiftliğin uzunluğu 60 km, genişliği ise 30 km’dir.

Atatürk tarafından 1937 yılında kurulan çiftlik bölgenin gelişimine önemli katkı sunmuştur. Yöre topraklarının büyük kısmı çiftlik idaresine ait olmaktadır. Çiftlik kapsamında aynı zamanda hayvancılık da önemli yer tutmaktadır. Çiftlikte 1970’li yıllardan itibaren ceylan da üretilmeye başlanmıştır ve yaklaşık olarak 1500 çift ceylan halihazırda yaşamaktadır. Ceylan üretimi yapmak isteyenlere de çiftlik kapsamında ceylan satışları yapılmaktadır. Ceylanpınar Çiftliği yöredeki insanlara da önemli bir gelir kaynağı sağlamaktadır.

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve urfaguncel.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.